Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/link2lie/public_html/templates/jf_calla-exteriors/index.php on line 18

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/link2lie/public_html/templates/jf_calla-exteriors/index.php on line 20
Zesdaagse zomerschool

Zesdaagse zomerschool

Vraagstuk: stel een programma samen voor een zesdaagse Summerschool voor 150 personen uit Europa. Geef invulling aan alle faciliteiten zoals verblijf, locaties, vervoer, sociaal programma, diners, entertainment etc. Zorg daarbij voor een samenhangend geheel, aansluiting op de inhoud, sociale momenten, variatie en promoot Flevoland.

AER Summerschool

 

Aanbesteding

Begin 2010 pitchten wij mee in de aanbesteding om een Internationale Summerschool van de Assembly of European Regions (AER) in Flevoland te organiseren. De AER Summerschool is een jaarlijks zomerprogramma van zes dagen voor circa 75 bestuurders en voor circa 75 jonge mensen afkomstig uit geheel Europa die politiekbestuurlijke interesse, achtergrond en/of ambitie hebben. Wij moesten het met een creatief programmavoorstel opnemen tegen twee andere bureaus en daarna moest Flevoland het nog opnemen tegen Zwitserland en de Azoren. We wonnen!

Creatief proces

Ondanks dat we Flevoland goed kennen zijn we toch eerst door de provincie gereden om ideeën op te doen. Hoe sluit je de inhoud aan op een praktisch plan, waar kunnen we grote groepen mensen kwijt, hoe maken we het zowel leerzaam, praktisch, gevarieerd als leuk? En zoveel vragen meer. Een heerlijk proces om het ontstaan van iets vaags, naar de contouren en naar een compleet en gedetailleerd plan te laten ontstaan. Alles passend binnen de begroting inclusief een gedetailleerde planning maakte het geheel compleet en begon het wachten op begin 2011 zodat we aan de uitvoering konden beginnen.

Highlights

 

Opening night:

Uitstekend verzorgd dinerbuffet met een kennismakingsspel dat iedereen van z'n stoel af kreeg.

Grand Opening:

Openingsprogramma met veel bobo's en een persconferentie. Na de lunch drie studyvisits in Noordelijk Flevoland met als afsluiter een fantastisch diner op het strand van Brennels Buiten.

Conference days:

Woensdag en donderdagochtend waren inhoudelijke programmaonderdelen met het mooiste uitzicht van heel Flevoland: 120 meter hoog op de WTC Carlton Toren in Almere. Woensdagavond werden onze buitenlandse gasten verrast met authentiek Hollands wokken: All you can eat at Atlantis Wokrestaurant!

Donderdagavond was het Closing Night: iedereen was fantastisch aangekleed en dansende op de muziek van Shannon Sarrocco onder het genot van een walking dinner in restaurant Applaus te Lelystad. De avond was tekort.

Closing event:

Na de formele afsluiting op vrijdagochtend was er 's middags de kans om Amsterdam te bekijken (en het opdoen van blowing experiences...:-)). Om 19.00 uur vervolgens verzamelen achter Centraal Station om samen met de commissaris van de Koningin en onder begeleiding van DJ Marco al vaarend te feesten, drinken en te eten terug naar Almere waar de bus ons weer om 01.00 uur afzette bij het hotel. Hotelcrew van der Valk rukte vervolgens in groot mankracht uit om de bar te bedienen alwaar het spontane feest nog even door ging. Dank van der Valk!

Social program:

Op de laatste dag was de wil er wel maar sloeg de vermoeidheid toe en konden onze deelnemers heerlijk doorslapen tijdens de rondvaarttocht door Amsterdam en eindigde de week met de deelnemers uitzwaaien op Centraal Station voor hun vlucht terug naar huis.

De gemeenschap: "We are family"

 

Zo voelt het. De deelnemers, het projectteam van de provincie Flevoland, onze leveranciers. In de aanloop naar de summerschool en tijdens de week zelf heeft iedereen keihard gewerkt. Lange, intensieve dagen waren het. Het was te gek om zoveel blije gezichten te zien en enthousiaste reacties te lezen op Twitter en Facebook. Hier hebben we het voor gedaan! Dank iedereen, dank Bob, dank Guus.

Neem contact met ons op

We vinden het fantastisch om met jou over je project van gedachten te wisselen!

contact