Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/link2lie/public_html/templates/jf_calla-exteriors/index.php on line 18

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/link2lie/public_html/templates/jf_calla-exteriors/index.php on line 20
Publieksparticipatie

Publieksparticipatie

Hoe laat je een stad meedenken met de ontwikkeling van een groot centraal gebied in die stad? Dat is het vraagstuk van de stadsdialoog. Een dialoog tussen gemeente, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en inwoners. Om ideeën, wensen en zorgen bij elkaar te brengen rondom de ontwikkeling van het Weerwater in Almere.

Potentieel is het Weerwater het "Central Park" van Almere. Maar hoe zorgen we dat dit gebied zich ook als zodanig ontwikkeld?

Link to Liek verzorgde o.a.

- Ontwerp, bouw, beheer en moderatie van het online-dialoogplatform.

- Vormgeving en inrichting van een Atelier (op 2 locaties).

- Organisatie van bijeenkomsten en rondleidingen in en door het gebied.

- Communicatie rondom voortgang en resultaten (i.s.m. gemeente).

- Publieksdagen in het gebied waarbij er van alles te beleven viel (en mensen daardoor mee gingen denken).

- Een gids om een fietstocht door het gebied te maken met daarin de vraagstukken. (Alsnog fietsen? Klik hier voor de gids.)

- Expositie van resultaten.

Resultaat

- Zowel on- als offline hebben in totaal 5324 inwoners over de ontwikkeling van de stad meegedacht.

- Gezamenlijk hebben zij met elkaar 1265 ideeën en aandachtspunten opgeleverd, waarvan het merendeel in zowel on- als offline gesprek nader is besproken en/of uitgewerkt.

- De opbrengst is samengevat in 2 "stalenwaaiers" waarmee de gemeenteraad kan toezien op de realisatie en kan bewaken dat (toekomst)plannen zijn afgestemd met de wensen van 'de stad'.

Neem contact met ons op

We vinden het fantastisch om met jou over je project van gedachten te wisselen!

contact